Οι πολωτικό φακοί γυαλιών ηλίου έχουν γίνει δημοφιλής σε άνδρες και γυναίκες που επιλέγουν εκτός από την μόδα και την αισθητική, την αποτελεσματικότητα των γυαλιών τους.

Στην αρχή ήταν επιλογή των ιστιοπλόων και των σκιέρ ενώ αργότερα έγινε ο πιστός σύντροφος όλων των υπαίθριων σπορ, είτε είναι ποδηλάτες ή ορειβάτες, παίκτες γκολφ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων έχει στραφεί σε πολωτικούς φακούς για κοινές, καθημερινές εργασίες, όπως βόλτα ή οδήγηση. Όχι χωρίς καλό λόγο.

Από τη μείωση της ανακλώμενης λάμψης από το νερό ή άλλες επιφάνειες έως τη βελτίωση της ευκρίνειας και της ζωντάνιας των χρωμάτων - οι πολωμένοι φακοί προσφέρουν μια σειρά από οφέλη που βελτιώνουν τον τρόπο αντίληψης (και εκτίμησης!) των εικόνων και των πραγμάτων γύρω σας. Για τον λόγω αυτό, ας δούμε τι είναι οι πολωτικοί φακοί στα γυαλιά ηλίου και γιατί είναι τόσο δημοφιλείς.


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πολωτικούς φακούς

 

Τι είναι ακριβώς ο πολωμένος φακός;

 

Δεν είναι ο απλός φακός γυαλιών ηλίου σας, ένας πολωμένος φακός είναι ένας ειδικός φακός επικαλυμμένος με μια μοναδική χημική μεμβράνη που κόβει τη αντανάκλαση και το θάμπωμα, επιτρέποντάς σας να δείτε καλύτερα. Τα απλά γυαλιά ηλίου μπορούν μόνο να μειώσουν την ένταση του φωτός που φτάνει στα μάτια σας. Δεν είναι αποτελεσματικά στη μείωση της αντανάκλασης., όπως οι πολωμένοι φακοί.

 

Επιπλέον, οι πολωμένοι φακοί σας βοηθούν πραγματικά να δείτε καλύτερα σε σύγκριση με τους απλούς φακούς. Οι τελευταίοι φιλτράρουν όλο το φως αδιακρίτως, ενώ οι πολωμένοι φακοί κόβουν τις οριζόντιες ακτίνες που προκαλούν έντονο φως (οι οποίες διασκορπίζονται εύκολα και άφθονα), επιτρέποντας στις κάθετες ακτίνες να περάσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το κατακόρυφα ευθυγραμμισμένο φως ταιριάζει στη φυσική τάση του ανθρώπινου οπτικού συστήματος να εστιάζει στο κάθετο στοιχείο των εικόνων. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε καλύτερα.

 

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πολωμένων φακών;

 

Εκτός από την εξάλειψη της αντανάκλασης, της λάμψης και την καλύτερη οπτική εικόνα, οι πολωμένοι φακοί σας προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη. Πρώτον, εμποδίζουν τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες να φτάσουν στα μάτια σας, προστατεύοντας έτσι την υγεία των ματιών και την φυσιολογική όραση.

Επιπλέον, μειώνουν την καταπόνηση των ματιών (επειδή δεν υπάρχει έντονο φως, δεν χρειάζεται να κλείνετε τα μάτια), βοηθώντας έτσι την οπτική άνεση. Και επιτρέποντας τη διέλευση μόνο κάθετων ακτινών, ένας πολωμένος φακός σας επιτρέπει την πολυτέλεια της πραγματικής αντίληψης του χρώματος.

Τα χρώματα φαίνονται πιο έντονα, ζωντανά και «αληθινά» από ό, τι αν τα βλέπετε μέσω ενός μη πολωμένου φακού. Θα μπορείτε να παρατηρήσετε λεπτομέρειες που λείπουν μέχρι τώρα λόγω παραμόρφωσης της όρασης από μη πολωτικούς φακούς.

Μια άλλη περίπτωση που οι πολωτικοί φακοί είναι χρήσιμοι είναι αν οδηγείτε πολλές ώρες. Οι οριζόντιες ακτίνες φωτός που αντανακλώνται στο δρόμο και στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, αυξάνουν την κούραση των ματιών.

Μειονεκτήματα πολωτικών φακών

Οι πολωτικοί φακοί καθιστούν δύσκολη την όραση σε οθόνες LCD. Αν δοκιμάσετε να δείτε μέσα από τους φακούς θα παρατηρήσετε ότι σκοτεινιάζουν .Οι πιλότοι απαγορεύονται να χρησιμοποιούν πολωτικούς φακούς. Μπορεί να έχετε δυσκολία εικόνα μερικών ηλεκτρονικών συσκευών με πολωτικά γυαλιά.

Πόσο μοντέρνα είναι τα γυαλιά ηλίου που διαθέτουν πολωτικούς φακούς;

Ακριβώς όσο θέλετε να είναι. Οι πολωτικοί φακοί δεν περιορίζονται μόνο σε αθλητικά γυαλιά, υπάρχουν και σε Fashion και casual συλλογές Θα βρείτε πολωτικούς φακούς που ανταποκρίνονται στην προσωπική σας αίσθηση του στυλ, αναζητήστε τους σε επιλεγμένα οπτικά και διαδικτυακά καταστήματα . 

Ποιοι είναι οι καλύτεροι πολωτικοί φακοί της αγοράς

Αν αναζητάτε ποιοτικούς πολωτικοί φακούς, προτιμήστε τους φακούς
Maui and Jim. Επίσης εξαιρετικοί φακοί είναι αυτοί της Ray-Ban και της Oakley. Και σε άλλες όμως εταιρείες πιο fashion όπως Dolce & Gabbana, Gucci, Prada, Burberry, θα βρείτε ποιοτικούς Polarized φακούς.

 

Και τέλος, Πώς μπορώ να πω αν οι φακοί μου είναι πολωτικοί ή όχι;

Ένας εύκολος τρόπος είναι να κρατήσετε το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή, το tablet ή οτιδήποτε άλλο είναι η πλησιέστερη ηλεκτρονική οθόνη, να το κοιτάξετε με γυαλιά ηλίου και να γυρίσετε την οθόνη από τη μία πλευρά στην άλλη. Η πόλωση θα κάνει συχνά τις ψηφιακές οθόνες να φαίνονται περίεργες: Μπορεί να δείτε ένα αχνό ουράνιο τόξο στην οθόνη, ένα ελαφρύ τρισδιάστατο εφέ ή θα φαίνεται εντελώς μαύρο. Ανάλογα με τα γυαλιά ηλίου και τη γωνία της οθόνης, ενδέχεται να μην μπορείτε να δείτε την οθόνη καλά. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα γίνεται όλο και λιγότερο εμφανές καθώς η τεχνολογία πολωτικών φακών γίνεται όλο και καλύτερη.

Στα οπτικά Optical Fashion, έχουμε ένα ειδικό test όπου η εικόνα σε αυτό είναι ορατή μόνο αν φοράτε πολωμένα γυαλιά ηλίου. Ξέρετε ήδη τι πρέπει να κάνετε όταν ανακαλύψετε ότι οι φακοί σας δεν είναι πολωμένοι, έτσι δεν είναι;

 

Γυαλιά Ηλίου με πολωτικούς Φακούς και Βαθμούς Συνταγής στα Optical Fashion

Μπορώ να τοποθετήσω πολωτικούς φακούς σύμφωνα με την συνταγή μου στα γυαλιά ηλίου;

Η απάντηση είναι ναι! Η πόλωση εφαρμόζεται ως ταινία στον φακό, επομένως είναι συμβατή με τη συνταγή σας.

Χρειάζεστε γυαλιά ηλίου πολωμένα με συνταγή; Τηλεφωνήστε ή επισκεφτείτε τα Οπτικά Optical Fashion και ένας Οπτικός-Οπτομέτρης θα σας λύσει όλες τις απορίες σας.