Οφθαλμικοί φακοί φωτοχρωμικοί ή αλλιώς φακοί Transitions, ή  γνωστοί και ως φακοί προσαρμογής στο φως, ή  μεταβαλλόμενης αποχρώσεις ή φακοί ρύθμισης φωτός. Πρόκειται  για φακούς που είναι διάφανος σε εσωτερικούς χώρους και σκουραίνουν αυτόματα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου. Αυτοί οι φακοί είναι εξαιρετικοί για την προστασία των ματιών σας από επιβλαβείς ακτίνες UV και το μπλε φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές .
Οι φακοί Transition είναι καλοί για τα μάτια σας;

Στην ερώτηση αν οι φακοί Transition είναι καλοί για την υγεία των ματιών, η απάντηση είναι απλή: είναι πολύ καλοί για τα μάτια σας. Παρέχουν την προστασία που χρειάζεστε από επιβλαβείς τύπους φωτός, ακτίνες UV και μπλε φως από ψηφιακές οθόνες. Είναι επίσης καλά για τα μάτια των παιδιών - οι περισσότερες βλάβες από τον ήλιο που οι άνθρωποι παίρνουν στη ζωή τους συμβαίνουν πριν από την ηλικία των 18 ετών.


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των φωτοχρωμικών φακών και των φακών Transition;

Τα φωτοχρωμικά και τα γυαλιά Transition είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα. Ο πιο γνωστός κατασκευαστής φωτοχρωμικών φακών στην Ευρώπη είναι η Transitions, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φωτοχρωμικοί φακοί αναφέρονται συχνά ως φακοί Transition.
Οι φακοί Transitions μπορούν να φορεθούν και την νύχτα;

Η χρήση γυαλιών με φακούς Transitions τη νύχτα δεν αποτελεί πρόβλημα, ακόμη και κατά την οδήγηση. Οι φακοί έχουν σχεδιαστεί για να σκουραίνουν μόνο στο υπεριώδες φως του ήλιου, οπότε οι προβολείς δεν θα έχουν καμία επίδραση σε αυτούς.


Πόσο κοστίζουν τα γυαλιά οράσεως με φακούς Transitions;

Οι φακοί Transitions ανεβάζουν αρκετά το κόστος των γυαλιών οράσεως, αλλά στα οπτικά Optical Fashion oi φακοί Transitions τελευταίας τεχνολογίας ξεκινάνε από 120 ευρώ. Συνδυάστε τους με τα προσιτά σκελετά μας, και αποκτήστε το τέλειο ζευγάρι γυαλιών οράσεως. Ακόμα υπάρχουν και πακέτα προσφορών για σκελετούς οράσεως που περιλαμβάνουν φακούς Transitions σε χαμηλότερη τιμή.
Οι φακοί μετάβασης είναι εντελώς διάφανοι;


Τα περισσότερα γυαλιά με φακούς Transition είναι εντελώς διάφανα  (ή σχεδόν εντελώς) σε εσωτερικούς χώρους, μακριά από το υπεριώδες φως. Ορισμένοι τύποι φακών Transition έχουν μια ελαφριά απόχρωση σε εσωτερικούς χώρους για να παρέχουν επιπλέον προστασία από το φως Θα χρειαστούν ένα έως τέσσερα λεπτά γυαλιά Transition για να επιστρέψουν σε μια διάφανη κατάσταση αφού είναι πολύ σκοτεινά σε εξωτερικούς χώρους και μπορεί να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο σε ακραίες θερμοκρασίες.


Πόσοι τύποι φακών Transition υπάρχουν;


Υπάρχουν διάφοροι τύποι φακών Transitions, στα οπτικά Optical Fashion προσφέρουμε τρείς βασικούς τύπους φωτοχρωμικών φακών, τον φακό Transitions ™ Signature τον φακό Transitions ™ XTRActive® και τον Transitions® Vantage®.

Οι φακοί Transitions ™ Signature διαθέτουν αρκετοί διαύγεια σε εσωτερικούς χώρους και μεγάλη σκουρότητα σε εξωτερικούς. Μειονέκτημα μας τους ο μικρός βαθμός σκουρότητας μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Οι φακοί TransitionsXTRActive® διατηρούν ένα απαλό χρώμα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά έχουν την μέγιστη σκουρότητα στον ήλιο και συμπεριφέρονται σαν γυαλιά ηλίου και στο αυτοκίνητο.

Οι φακοί Transitions® Vantage® έχουν επιπλέον ιδιότητες πολωτικού φακού.
Πόσα χρώματα διαθέτουν οι φακοί Transition;

Στα Οπτικά Optical Fashion θα βρείτε τους φακούς Transitions στα τρία βασικά χρώματα που διαθέτουν, γκρι, καφέ και πράσινο. Επιπλέον οι φακοί Transitions διαθέτουν και μια σειρά από μοντέρνα life style χρώματα που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας καθώς και φακούς Transitions με καθρέφτη.

Μπορούν οι φακοί Transition να αντικαταστήσουν τα γυαλιά ηλίου;

Οι φακοί Transitions μπορούν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά ηλίου. Όλοι οι φακοί Transitions είναι 100% UVA και UVB blocking που τους καθιστούν μια εξαιρετική λύση για την προστασία από UV όταν τα γυαλιά ηλίου δεν μπορούν να φορεθούν. ... Οι φακοί Transitions είναι ιδανικοί για χρήση ως αντικατάσταση διαφανών φακών σε συνδυασμό με τη φθορά γυαλιών ηλίου.

Είναι οι Transitions κατάλληλοι για εσάς;

Τα γυαλιά με Transitions φακούς προσφέρουν σίγουρα ευκολία, αλλά είναι αυτά τα γυαλιά οράσεως για εσάς; Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των φωτοχρωμικών γυαλιών:

Πλεονεκτήματα των φακών Transitions

Είναι βολικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα γυαλιά στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε εντός είτε εκτός.

Προσφέρουν συνεχή προστασία UV. Δεν θα ξεχάσετε πλέον τα γυαλιά ηλίου σας ή δεν θα ενοχλείτε να τα φορέσετε για ταξίδι έξω.

Δεν θα χαθούν τόσο εύκολα. Εσείς και τα παιδιά σας είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε γυαλιά όταν δεν έχετε δύο ζευγάρια που τα αλλάζετε.

Διατίθενται σε πολλά στυλ και χρώματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες συνταγών των περισσότερων ατόμων. Εάν χρειάζεστε φακούς ανθεκτικούς στη θραύση, διπλεστιακούς, πολυεστιακά ή έχετε άλλες συγκεκριμένες ανάγκες, υπάρχει σχεδόν σίγουρα ένας Transitions φακός για εσάς.

Μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Ίσως να μην χρειάζεται να αγοράσετε γυαλιά οράσεως και γυαλιά ηλίου.


Μειονεκτήματα των φακών μετάβασης

Σκούρα και ελαφρύνουν σε διάφορους βαθμούς ανάλογα με τη μάρκα. Μερικοί χρειάζονται επίσης περισσότερο χρόνο για να αλλάξουν από άλλους. Συζητήστε τις ανάγκες και τις επιλογές σας με έναν επαγγελματία οφθαλμών.

Μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν σε κρύο καιρό.

Δεν σκοτεινιάζουν επίσης μέσα στα αυτοκίνητα. Το αυτόματο γυαλί έχει κάποια προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να αποτρέψει το σκοτάδι των Transitions φακών. Ορισμένοι φακοί έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Τα σημερινά προηγμένα γυαλιά υψηλής ποιότητας με Transitions φακούς μπορεί να μην είναι μια υπέροχη, αλλά μια λογική λύση για πολλά άτομα. Σκεφτείτε αν είναι κατάλληλα για τον τρόπο ζωής σας.